Blog

e-chopper huren

Origineel cadeau voor vrienden

Weet je niet wat je een vriend of vriendin cadeau moet geven? Ga dan eens met meerdere vrienden onder elkaar een e-chopper huren. Of als cadeau voor een verjaardag, gezellig met vrienden huur je meerdere choppers om op een leuke milieuvriendelijke manier door de natuur te scheuren. Met de stoere chopper kun je over de kleinste weggetjes rijden, of de smalste paadjes in een bos. Geniet van de mooie natuur, en de gezellige rit met je vrienden natuurlijk. Zonder helm, haren in de wind over paden en wegen.

e-chopper huren

Er zijn meerdere locaties voor een e-chopper huren, of desgewenst kunnen we tegen een kleine meerprijs de choppers ook afleveren op een gewenste plaats in de regio. Verras de jarige thuis met een groep vrienden of familie en ga er lekker op uit op. Om op de chopper te mogen rijden heb je wel een geldig rijbewijs of bromfietscertificaat nodig, een helm is niet nodig. Kies zelf een leuke route, of maak een verrassingsroute voor de jarige. Er zijn genoeg mogelijkheden om er een geweldige dag van de te maken met de e-chopper.

Je eigen route rijden is ook mogelijk

e-chopper huren

Als je met een groep gaat rijden om iemand te verrassen ga je geen vaste route rijden, wat is er gezelliger en leuker dan langs leuke bezienswaardigheden te rijden die de jarige leuk vindt. Je kunt een eigen route samenstellen, op de chopper zit een unieke telefoonhouder. Simpelweg je smartphone erin als leider van groep en de route rijden die je zelf leuk vindt. Heb je toch behoefte om een route te rijden langs bekende bezienswaardigheden in de regio dan kan dit natuurlijk ook.

goedkope motorverzekering

Motorrijden op budget. Hoe kun je goedkoop motorrijden?

Motorrijden. Het is superleuk natuurlijk, maar kan ook erg duur zijn als je niet goed op let. Er zijn wel manieren om motorrijden goedkoper te maken en dus ook toegankelijker voor veel mensen die toch graag motor willen rijden, maar niet te veel geld uit kunnen of willen geven.

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om te besparen op kosten voor je motor. Denk aan minder brandstofkosten, een goedkope motorverzekering, goedkope motorkleding en onderhoud. Hobby’s mogen uiteraard wat geld kosten, maar het liefst niet meer dan nodig. Een aantal van deze tips kunnen je helpen om met een kleiner budget te genieten van je hobby.

Brandstofkosten

Een motor verbruikt aanzienlijk minder dan een auto. Dit heeft onder andere met het gewicht wat met zich mee wordt gesleept en de motorinhoud te maken. Met een motor is het mogelijk om, net zoals bij een auto, zuiniger te rijden. Dit kun je doen door bij een lager toerental al te schakelen en dus niet te veel toeren maakt.

Ook als je van een afstand al ziet dat je hoogstwaarschijnlijk tot stilstand moet komen of moet afremmen, houd dan al tijdig op met gas geven. Zo kun je niet alleen besparen op brandstof, maar ook je remmen kunnen langer mee.

Verzekering

Een verzekering kan duur zijn en die van motoren dus ook. Sommige motorrijders kiezen ervoor om hun motor te schorsen in de perioden dat ze niet rijden, zoals de winter. Dit, zodat ze dan geen geld kwijt zijn aan hun motorverzekering en aan wegenbelasting. Echter is dit natuurlijk zonde om te doen als je een motor hebt. Een motor moet natuurlijk gewoon regelmatig de weg op.

Je doet er goed aan om een goedkope motorverzekering uit te kiezen, maar wel een motorverzekering die biedt wat je zoekt in een verzekering. Zo kun je kiezen tussen een WA, WA+ en Allrisk verzekering.

Onderhoud

Op onderhoud kun je ook besparen. Je kunt namelijk zelf het nodige onderhoud uitvoeren. Denk aan olie verversen, het luchtfilter vervangen, koelvloeistof vervangen en de bougies vernieuwen. Het kan je veel geld besparen door dit allemaal zelf te doen. Je kunt de onderdelen online of bij een motorzaak bestellen en vervolgens in je eigen schuurtje zelf doen.

Als je het nog nooit gedaan hebt, kun je het opzoeken op internet. Er is voor veel dingen wel informatie te vinden en anders kun je zelf vragen stellen op fora. Op die manier maak je ook nog eens kennis met mensen die ook dezelfde interesse hebben.

Duidelijk verschil tussen winter- en zomerbanden

De eerste valpartijen komen langzamerhand om de hoek kijken. Op de fiets en de scooter is het een stuk sneller raak dan als je met de auto rijdt. Echter, heb ik ook al gelezen dat er een aantal auto’s door een klein laagje ijzel uit de bocht zijn gegleden. Dit zijn natuurlijk ongelukken die men liever niet mee wilt maken, want de afloop kan in sommige gevallen erg naar zijn. Met het oog op de komende weken zal de temperatuur alleen nog maar gaan dalen, zal het nog meer gaan vriezen en zal er nog meer ijzel op de wegen verschijnen. Het wegdek wordt spiegelglad, daarom is het van essentieel belang dat elke automobilist zich hierop voorbereid. Het aanschaffen van goede winterbanden kan er nog wel eens voor zorgen dat jij straks niet de bocht uitvliegt.

Wat zijn winterbanden nou precies? Winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling dan zomerbanden. De banden hebben een speciaal dieper profiel. Door die het diepere profiel wordt het water via de band makkelijk weggevoerd. Dit zorgt er grotendeels voor dat de winterbanden een betere grip op het wegdek hebben tijdens de koude seizoen. Automatisch biedt het ook meer rijcomfort aan. Het verlaagt ook de risico op aquaplaning, een veilig bijkomend voordeel door de winterbanden.

Zomerbanden zijn echt speciaal gemaakt voor temperaturen boven de 7 graden Celsius. Deze banden zijn namelijk speciaal ontwikkeld om een optimale grip en levensduur te bieden bij zomerse temperaturen. De rubbersamenstelling kan van zwaarder en harder rubber worden gemaakt, omdat het in de zomer warmer is. De harde samenstelling zorgt er namelijk voor dat er een lagere rolweerstand is op het wegdek. Dit bespaart ook nog eens benzine en daardoor zijn de kosten automatisch ook lager. Het draagt daarom ook deels bij aan het milieu. Alles te weten komen over winter- en zomerbanden? Kijk dan op Vakgarage.

Pick-ups worden steeds populairder

De pick-up kennen we allemaal als grote Amerikaanse auto. En voor veel mensen geldt dat ze de pick-ups ook het liefst alleen in Amerika zien. Toch zijn de pick-ups in opmars in Nederland. Zo zie je de Dodge Ram 1500 steeds vaker rijden op de Nederlandse snelwegen. Waarom je deze pick-up opeens zoveel ziet, lees je in dit artikel.

De compleetheid van de auto

De Dodge Ram is een zeer complete auto. Wie bijvoorbeeld vaak een aanhanger of trailer moet trekken heeft aan Dodge Ram een goede, de Dodge Ram trekt alles wat los en vast zit. Wat ook een groot voordeel is, is dat de Dodge maarliefst vijf zitplaatsen heeft. En is daarmee de enige in zijn klasse. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de laadruimte die de Dodge Ram heeft.

Gas

Met een gastank ben je helemaal super voordelig uit. Als ondernemer betaal je nauwelijks wegenbelasting ondanks dat de auto bijna 3000 kilo weegt en voor brandstof ben je ook nauwelijks wat kwijt. Gas is tegenwoordig namelijk een heel stuk voordeliger dan benzine.

Grijs kenteken

Zoals al eerder genoemd kan je deze auto zeer voordelig rijden als ondernemer. Je kunt de auto namelijk op grijs kenteken krijgen. Dit brengt enorme belasting voordelen met zich mee. De belasting dienst ziet de Dodge Ram namelijk gewoon als bedrijfsauto. En dan is de Dodge Ram ook nog eens de enige auto op grijs kenteken verkrijgbaar met vijf zitplaatsen. Al met al zou je dus naast je bedrijfsauto geen privé auto meer nodig hebben.

Ben je van plan een Dodge Ram aan te schaffen, doe dan even goed onderzoek naar hoe jij hem wilt hebben. Er zijn namelijk verschillende uitvoeringen. De mooiste volgens is de Dodge Ram black edition.

QSP

QSP products

Wanneer je aan races gerelateerde producten zoekt, kun je deze vinden bij QSP products. Voorheen werden deze artikelen gemaakt en gebruikt in de racerij. Tegenwoordig echter, worden de QSP producten ook geleverd aan verschillende industrieën, automotive en in de maritime sector. Deze creaties hebben echter ook een groot marktaandeel in de landbouwsector. Lucht- en koeloplossingen, olie- en brandstofsystemen en elektrische componenten hebben met QSP vele mogelijkheden.

Landbouw

Om de producten op de website te vinden, is het mogelijk deze in één oogopslag te zien. De agrarische sector heeft vooral behoefte aan koelingscomponenten, leidingwerk voor brandstof etc., koppelingen, nippels en siliconen slangen.

QSP Products

Siliconen slangen

QSP heeft alle mogelijke siliconen slangen voor in de landbouw. Er moet dan gedacht worden aan een lucht- of watersysteem. Siliconen slangen worden vaak gebruikt om de rubber slang te vervangen. De reden is, dat een siliconen slang veel duurzamer is. Deze slangen zijn bestand tegen allerlei soorten vloeistoffen, temperatuurverschillen, drukverschillen en ozoninvloeden. De levensduur van siliconen is lang, deze producten worden niet poreus of hard, zoals wel het geval kan zijn bij een rubberen exemplaar. De mogelijk om een slang op maat te krijgen is een pré. Ook kan een complete set worden aangeschaft.

Collectiebles

Gordel

QSP product verkoopt niet alles maar onderdelen voor auto’s en machines maar heeft ook een prachtige collectie schaalmodellen van antieke auto’s. Fraaie modellen die helemaal met de hand worden vervaardigt. Verkrijgbaar als “Factory built” model of een “ready to paint” exemplaar.

De factory built modellen worden voorzien van de standaard kleur. Deze zijn echter ook verkrijgbaar in iedere andere gewenste tint. Uiteraard tegen meerprijs. Een aantal van deze schaalmodellen worden gemaakt naar voorbeeld van de volgende merken.

  • Ferrari
  • Bugatti
  • Landrover en Alfa romeo
  • Triumph en Rolls Roys

Wil je meer informatie over deze collectiebles, dan kun je contact opnemen met QSP. Kijk voor alle informatie op de website.

Black box, veiligheid of spionage?

Instanties zoals de ANWB, Politie en Veilig Verkeer Nederland willen dat de black box verplicht wordt in alle Nederlandse auto’s. Een black box, ook wel zwarte doos genoemd zou in staat kunnen zijn om problemen op te lossen en duidelijkheid scheppen bij verkeersongelukken. 

Wat is een blackbox?

Een black box is een kastje of chip die een aantal rij gegevens opslaat, zoals de tijd, locatie, de snelheid van het voertuig, informatie over het remgedrag, gaspedaalpositie, remlichtschakelaar, motortoerental, snelheidsverandering, gordel gedrag, het gebruik van richtingaanwijzers. Hiervoor maakt de black box gebruik van het aanwezige elektronische netwerk, sensoren en actuatoren. De informatie wordt gecodeerd opgeslagen door het kastje, de data is dus niet door iedereen uit leesbaar.

De officiële benaming van de black box auto is de Event Data Recorder (EDR). Het kastje registreert letterlijk alle verkeers gebeurtenissen. Op dit moment is de black box nog niet verplicht in Nederland, maar steeds meer bedrijven kiezen ervoor om de black box in hun bedrijfsauto te monteren. Voor bedrijven is het een handig middel om gegevens uit te lezen zoals privé kilometers. Met de kilometerregistratie kun je een excel bestand uitdraaien die je zo kunt overdragen aan de Belastingdienst. 

Nadelen van een black box

Vaak wordt de black box gezien als een spionagekastje. Echter volgens het verbond van verzekeraars is de black box geen spionagekastje. Het kastje neemt namelijk telkens de laatste 5 tot 10 seconden op van waar de auto rijdt. Informatie wordt continu verwijderd en overschreven. Er zitten dus eigenlijk alleen maar voordelen aan de black box, omdat deze alle belangrijke zaken registreert. 

Wat gebeurd er met de informatie

De black box bevat maar een zeer beperkte hoeveelheid informatie. De data die uitgelezen kan worden is voornamelijk voor het registreren van het aantal kilometers dat je rijd, en wanneer je een ongeluk krijgt, dat alle gegevens over het ongeluk naar de Politie en verzekeraars kunnen verstuurd.

Tips bij het importeren van een auto

Denk je erover om een auto te importeren uit het buitenland? Bijvoorbeeld uit Duitsland of uit België? Bij het importeren van een auto moet je rekening houden met een aantal belangrijke zaken. Één van deze belangrijke zaken is de BPM. In dit artikel, dat is geschreven in samenwerking met Automotiveimport.nl, vertel ik je er graag meer over, dus lees vooral verder!

BPM betalen

Als je een personenauto importeert uit het buitenland, moet je BPM betalen. Maar wat is BPM nou eigenlijk? BPM staat voor ‘Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen’. BPM geldt voor personenauto’s, motoren en bestelauto’s die worden ingevoerd vanuit het buitenland. Het bedrag dat je aan BPM moet afdragen, hangt af van de CO2-uitstoot van het voertuig in kwestie. In feite komt het erop neer dat hoe slechter de auto voor het milieu is, hoe hoger het bedrag is dat je aan BPM moet betalen. Het exacte bedrag dat je aan belasting moet betalen kun je berekenen aan de hand van een BPM calculator.

Voor welke brandstof kies ik?

Auto’s met een dieselmotor en auto’s die rijden op benzine zijn doorgaans de meest vervuilende auto’s. Tegenwoordig vind je ook steeds vaker hybride auto’s. Een hybride auto rijdt gedeeltelijk elektrisch en wordt gedeeltelijk aangedreven door fossiele brandstof zoals benzine of diesel.
Wil je écht milieubewust zijn en dus helemaal geen BPM betalen, dan kun je kiezen voor een volledig elektrische auto. Tot 2020 betaal je voor dit type auto namelijk helemaal geen BPM!

Genoeg om over na te denken dus bij de aanschaf van een nieuwe auto! Kies je voor je portemonnee, kies je voor het milieu of kijk je naar de opties die er tussenin liggen? Succes met het maken van jouw keuze!

De Dolly Bakfiets

Eropuit met de bakfiets

Het buitenleven wordt steeds belangrijker. Laat de auto wat vaker staan en ga eropuit met de bakfiets, goed voor je conditie en het milieu. Gezellig picknicken in de bossen of in een weide. De picknickmand en de kinderen kunnen veilig vervoerd worden in de bakfiets. Jonge kinderen kunnen zelf nog niet zo ver fietsen. Vervoer ze in de bakfiets en je kunt wat verder weg. Daarnaast kun je veel spullen meenemen. Zorg dat je (want je woont in Nederland) een regenhoes of regentent meeneemt en alles blijft droog. Laat je kinderen al op jonge leeftijd  kennis maken met de natuur. Leer ze dat je niet voor elke boodschap de auto hoeft te starten, neem de (bak)fiets. Ben je er aan gewend, dan wil je niet meer zonder. Zorg dus ook voor een goed slot! 

Samen met de kids erop uit

Je eigen bakfiets

Stel je eigen bakfiets samen. Die mogelijkheid heb je als je ervoor kiest een dolly-bakfiets te kopen. Kijk voor de mogelijkheden op de website dolly-bakfiets.nl. Weet je wat de bakfiets ook erg eigen maakt, het geven van een naam. Kinderen zijn er dol op als ze samen met jou een leuke naam voor de bakfiets mogen bedenken. Ook een hippe kleur voor jouw bakfiets zorgt ervoor dat deze zeer populair wordt. Maak er je eigen bakfiets van met je favoriete kleur of die van je kinderen en een gemakkelijke naam. Belangrijke zaken als kwaliteit en veiligheid daarvoor wordt gezorgd door de aanbieder, jij hoeft er alleen maar de leuke dingen mee te doen.

Private lease of huurkoop, wat is het verschil?

Private lease is een steeds populairder wordende manier, om een auto te kunnen rijden. Een andere manier om een auto te kunnen rijden zonder deze direct te hoeven aanschaffen, is huurkoop. Steeds meer bedrijven bieden deze manier van financieren aan. Een van de overeenkomsten tussen private lease en huurkoop is, je betaald maandelijks een vast bedrag om de auto te kunnen gebruiken. Het enige grote verschil is dat je aan het eind van je huurkoop contract in het bezit bent van de auto. Wanneer de auto helemaal is afbetaald wordt deze keurig op jouw naam gezet, je kunt het zien als een lening.

Welke variant is goedkoper?

Bij beide constructies betaal je rente, en een vast bedrag per maand. De kosten verschillen enorm, maar dit heeft onder andere te maken met je voorkeuren. Als je een splinternieuwe auto met de nieuwste snufjes wilt leasen dan is dat natuurlijk een stuk duurder als een tweedehands leaseauto. Daarnaast kun je bij een leaseauto kiezen voor diverse kilometrages, hierdoor wordt het leasebedrag beïnvloed. Maar je kunt ook kijken voor private lease aanbiedingen, in veel gevallen kun je dan een hoop besparen op de maandelijkse kosten. 

Bij huurkoop kun je meestal kiezen uit veel verschillende modellen, zowel nieuw als occasion. De hoogte van je maandelijkse lasten hangt af van de leeftijd van de auto. Daarbij komen nog kosten zoals; brandstof, onderhoud, verzekering en wegenbelasting. Ook betaal je rente over je financiering, hierdoor kan het totaalbedrag en het maandbedrag flink oplopen. Uiteindelijk ben je niet veel goedkoper uit dan wanneer je een auto least.

Een nadeel van huurkoop is dat je in de meeste gevallen een flinke aanbetaling moet doen, en er soms ook sprake is van een eindsom. Hierdoor betaal je wel lagere maandlasten. Een ander nadeel is als je het maandelijkse huurbedrag niet kunt betalen, en er minder als 75% is afbetaald dat de eigenaar de auto terug kan vorderen. Ook is je auto een stuk minder waard zodra je deze hebt afbetaald. Bij private lease kun je na afloop van de leasetermijn een nieuwe auto leasen.

Nonpaintpro

Contact opnemen met Nonpaintpro voor advies

Wil je graag advies voor de beste keuze auto of blanke lak? Dan moet je contact opnemen met Nonpaintpro. Dit is een bedrijf dat onder andere is gespecialiseerd in autolakken en spuitbussen.

A merk auto en blanke lak

Het bedrijf biedt onder andere A merk auto en blank lak aan. De website van het bedrijf is ook erg goed en overzichtelijk. Op de website van het bedrijf is ook erg veel informatie te vinden voor wat het bedrijf aan te bieden heeft en belangrijk vindt. Na het lezen van de informatie wilde ik contact opnemen met het bedrijf om te vragen voor advies. Zodat ik de beste keuze zou maken voor het spuiten van mijn auto.

Nonpaintpro

Zeer vriendelijke en uitgebreid geholpen

Toen ik contact opnam met het bedrijf werd ik door een van de medewerkers erg goed en vriendelijk geholpen. Na het gesprek besloot ik om over te gaan tot een aantal aankopen. De spuitbussen en blanke lak die ik had gekocht werden aangeboden voor een erg voordelige prijs en werden erg snel geleverd. Daarom ben ik ook zeer tevreden over Nonpaintpro. Ik raad het bedrijf daarom ook absoluut aan iedereen aan die op zoek is naar spuitbussen.